Mladí krasobruslaři soutěžili o Cenu společnosti ČEZ Teplárenská

Orlová – Ruská krasobruslařka Jevgenija Medveděvová, která letos vyhrála Mistrovství Evropy v krasobruslení v Ostravě, inspirovala čtrnáctiletou Dominiku Motlochovou z klubu BK Ostrava k mnohému. Mimo jiné také k originálnímu obratu kolem své osy, díky kterému získala Cenu společnosti ČEZ Teplárenská za nejlépe provedenou piruetu na závodech Orlovská pirueta, kterých se o uplynulém víkendu zúčastnilo přes 150 krasobruslařských nadějí z celé republiky.

„Já mám piruety ráda a zkouším je podle Jevgeniji Medveděvy, která je mým velkým vzorem. A právě v piruetách mi její styl sedí, protože se hodně protahuji. Líbí se mi, že je při ní noha hodně vysoko, navíc se mi docela rychle začala dařit,“ vysvětlila Dominika Motlochová, jejímž největším dosavadním úspěchem je třetí místo na Olympiádě dětí a mládeže. „Teď bych se chtěla dostat na nějaké mezinárodní závody, tam se teprve ukáže, jestli můžu vyhrát i nějaké další ceny,“ usmívala se Dominika při prohlížení tabletu, odměny od energetiků, kteří celou soutěž sponzorovali.

 

„Říká se, že děti dnes moc nesportují, ale možná je to někdy i o tom, abychom jim vytvořili podmínky a motivovali je. Rodiče by je měli ke sportu přitáhnout vlastním příkladem a firmy zase tím, že budou podporovat právě takové závody jako je Orlovská pirueta, protože ty jsou pro děti ohromným stimulem pro pokračování tvrdé práce v tréningu,“ řekl Radim Sobotík, obchodní ředitel společnosti ČEZ Teplárenská, která byla partnerem soutěže.

 

Orlovská pirueta je mezi sportujícími žáky velmi oblíbená. „Nevím, jestli je to tím, že tady dostávají nejhezčí odměny, možná i organizací, každopádně se k nám vždy rádi vracejí, letos už po jednadvacáté. Což nás samozřejmě těší, i když je to samozřejmě na úkor rodin a volného času všech pořadatelů, ale ten dobrý pocit za to stojí,“ dodala za pořádající KK Orlová předsedkyně klubu Renáta Hečková.

Společnost ČEZ Teplárenská zásobuje teplem a teplou vodou téměř 4 000 bytů v Bohumíně a dalších 8 500 v Orlové, "Snažíme se být dlouhodobě dobrými sousedy a podporovat aktivity, které mají smysl. V Orlové se zaměřujeme hlavně na vzdělávání a volný čas dětí, protože ty jsou budoucností tohoto těžce zkoušeného regionu," dodal Radim Sobotík.

 

Autor: Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ

Fotogalerie

Domince předává za společnost ČEZ Teplárenská cenu (tablet a Marlenku) Ludmila Běťáková. Dominika Motlochová