ČEZ Teplárenská zkrátila letní odstávky

Letní měsíce, to je doba prázdnin a dovolených. V ČEZ Teplárenské však měli její zaměstnanci nejvíce napilno, protože ve všech regionech byly v plném proudu letní odstávky, během nichž prováděli pravidelnou preventivní údržbu a případné opravy. Smyslem letních odstávek je kontrola veškerého teplárenského zařízení před novou topnou sezonu 2019/2020. Ta, ač se to nezdá, zaklepe na dveře už v polovině září.

Tradiční letní odstávky jsou nezbytnou prevencí, díky níž jsou zajištěny kvalitní a spolehlivé dodávky tepla a teplé vody v následujícím zimním období.
Vlastní práce na dotčené technologii se ČEZ Teplárenská snaží vždy zkrátit na minimum. Určitý čas si ovšem vždy vyžádá vypouštění a vychladnutí rozvodných soustav a to samé se pak týká najíždění až po opětovné zahřátí technologie na určitou teplotu.
Letos se však ČEZ Teplárenská může pochlubit zajímavou statistikou – dobu letních odstávek se podařilo zkrátit o 194 hodin.
Například v Bílině došlo ke zkrácení o 56 hodin (z původně plánovaných 118 hodin na 62 hodin), v Teplicích o 27 hodin (z původně plánovaných 94 hodin na 67 hodin). Navíc v Teplicích se letní odstávka dotkla pouze lokality Bílá cesta (ulice Slovenská, Opavská, Jugoslávská). Ostatní teplické lokality o „své teplo“ nepřišly, protože bylo zajištěno z náhradního zdroje – dočasně postavené mobilní plynové kotelny v areálu bývalé výtopny ČEZ Teplárenské v Proboštově. Hlavním důvodem její instalace bylo zajištění dodávky tepla pro teplickou nemocnici, přičemž na plynovou kotelnu mohla být napojena i podstatná část města. Pouze v případě lokality Bílá cesta to nebylo technicky možné.     
Na Moravě ČEZ Teplárenská zkrátila letní odstávky ve všech městech, kde působí – v Orlové, Bohumíně i v Hodoníně.

ČEZ Teplárenská se snaží být dobrým sousedem, což znamená nejen to, že odběratelé budou mít zajištěny komfortní a bezproblémové dodávky tepla a další služby spojené s teplárenstvím, ale i to, že aktivně komunikuje se zákazníky a finančně pomáhá tam, kde je v regionu zapotřebí.