Cenu ČEZ Teplárenské za nejkrásnější piruetu získala krasobruslařka z Ostravy

Orlová – K ledu ji před 11 lety přivedli na radu lékařů rodiče, aby studený vzduch pomohl vyléčit chronické dýchací potíže. Brzy nato ale začala Barbora Plaškovská bruslit pro radost a o víkendu vyhrála prestižní závody Orlovská pirueta i cenu ČEZ Teplárenská za nejlépe provedenou piruetu. Povedeného závodu se o víkendu zúčastnilo přes 100 krasobruslařských nadějí z celé republiky.

„Cena mě opravdu potěšila, i když zrovna dneska se mi to moc nepovedlo. Ale jindy si zase myslím, že jsem zajela výborně, a rozhodčí to neocení,“ smála se po předání cen Barbora, která je ráda, že u krasobruslení zůstala. „Je to krásný sport, úplně jiný než všechny ostatní. Navíc když se můžu zúčastňovat takových závodů jako je Orlovská pirueta, kde to mají fakt hezky připravené, krásný přenos, dobrou organizaci. Vracíme se tady moc rádi,“ svěřila se vítězka po své již šesté účasti na Orlovské piruetě.

 

„Říká se, že děti dnes moc nesportují, ale možná je to někdy i o tom, abychom jim vytvořili podmínky a motivovali je. Proto pravidelně podporujeme různé sportovní akce, například cyklistickou Gracii nebo právě Orlovskou piruetu, protože jsou pro děti ohromným stimulem pro pokračování tvrdé práce v tréningu,“ řekl Radim Sobotík, obchodní ředitel společnosti ČEZ Teplárenská, která byla partnerem soutěže.

 

Orlovská pirueta je mezi sportujícími žáky velmi oblíbená. „Nevím, jestli je to tím, že tady dostávají nejhezčí odměny, možná i organizací, každopádně se k nám vždy rádi vracejí, letos už po dvaadvacáté. Což nás samozřejmě těší, i když je to samozřejmě na úkor rodin a volného času všech pořadatelů, ale ten dobrý pocit za to stojí,“ dodala za pořádající KK Orlová předsedkyně klubu Renáta Hečková.

 

V Orlové a Bohumíně zásobuje společnost ČEZ Teplárenská teplem a teplou vodou přes 14 000 bytů. Centrální dodávka tepla je výhodná nejen pro samotné odběratele, ale pro celý region často postihovaný inverzemi. Výroba tepla probíhá v Elektrárně Dětmarovice, která splňuje ty nejpřísnější ekologické normy.


„Ve všech lokalitách, kde působíme, se snažíme být dlouhodobě dobrými sousedy a podporovat aktivity, které mají smysl. V Orlové se zaměřujeme hlavně na vzdělávání a volný čas dětí, protože právě mladá generace je budoucností tohoto těžce zkoušeného regionu,“ dodal Radim Sobotík.

 

Autor: Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ

Fotogalerie