V rámci dobrého sousedství pomáhala i vloni ČEZ Teplárenská v Ústeckém kraji zdravotnickým a neziskovým organizacím

Severní Čechy – Na severu Čech dodala v roce 2020 ČEZ Teplárenská svým zákazníkům 4 670 TJ tepla. Společnost se ovšem snaží být nejen dobrým obchodním partnerem, ale i sousedem. Proto podporuje různé projekty tam, kde působí. Její finanční podpora tak i vloni směřovala do školství, zdravotnictví, sociální oblasti a sportu. Různým organizacím tak dle jejich potřeby ČEZ Teplárenská přerozdělila celkem 823 000 korun. Bezmála půl milionu korun přitom směřovalo právě do oblasti zdravotnictví a sociálních služeb v rámci koronavirové krize na nákup ochranných zdravotních pomůcek, desinfekce i přístrojů.

„Naše pomoc vycházela i vloni ze známého motta ČEZ Teplárenské, že chceme být vždy dobrým sousedem, a proto pomáháme tam, kde působíme. Vzhledem k tomu, že nejvíc našeho teplárenského portfolia obhospodařujeme v Ústeckém kraji, podpora Krajské zdravotní, a. s., která sdružuje řadu nemocnic, se nabízela sama. Dle rozhodnutí jejího vedení náš příspěvek směřoval do teplické nemocnice na nákup plicního ventilátoru. Dále jsme na potřebný zdravotnický materiál, jako jsou jednorázové overaly, respirátory a desinfekční prostředky, přispěli Hornické nemocnici v Bílině a také Městské nemocnici Duchcov VITA,“ říká Jan Nechvátal, generální ředitel ČEZ Teplárenské.

Stranou nezůstala ani pomoc Městskému ústavu sociálních služeb v Jirkově, kde pro klienty za finanční prostředky od ČEZ Teplárenské pořídili dvě polohovací křesla a dva tablety pro zlepšení jejich komunikace s příbuznými, když je v covidové době plné restrikcí nemohou osobně navštívit. Pečovatelská služba v Ústí nad Labem pak využila finanční příspěvek na nákup dvou vozíků pro imobilní klienty a pořízení nájezdové rampy. Dalšími organizacemi zabývajícími se pomocí potřebným, kterým společnost usnadnila pořízení dezinfekčních a hygienických pomůcek souvisejících s prevencí proti onemocnění covid, ale také výtvarných potřeb byly Senior Teplice a Květina, rovněž poskytující své sociální služby klientům z Teplic, Dubí a okolí.

I když podpora nejrůznějších proticovidových opatření byla vloni pro ČEZ Teplárenskou (a nejen pro ni) prioritou, nezapomněla společnost ani na oblast školství a sportu. Herní prvky na hřiště si tak mohl pořídit Sportovní klub Trmice. Pro FK Ústí nad Labem – mládež se pro změnu stalo dosažitelné sportovní vybavení pro mladé fotbalisty, potřebné vybavení pro hru si mohl obstarat i Florbal Ústí nad Labem. V případě HC Slovanu Ústí nad Labem pak ČEZ Teplárenská podpořila projekt „Hledáme nové talenty“.

„Samozřejmě ani vloni jsme nezapomněli na podporu školství, přičemž jsme se hlavně zaměřili na mateřinky. Například MŠ Jirkov získala finanční prostředky na venkovní herní prvky a logopedické pomůcky. Mateřská škola U plavecké haly v Ústí nad Labem si rovněž mohla pořídit herní prvky na školní zahradu, stranou nezůstala ani podobná finanční podpora mateřinky v Ledvicích. A protože vzdělávání dětí formou různých kroužků podporují i zájmové organizace, Dům dětí a mládeže v Jirkově má díky našemu přispění nově vybavenou přírodovědnou učebnu,“ uzavírá Jan Nechvátal s tím, že motto o dobrém sousedství se bude společnost snažit naplňovat i letos.

Autor: Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ

Fotogalerie

Pečovatelská služba v Ústí nad Labem si z daru ČEZ Teplárenské pořídila dva vozíky pro imobilní pacienty Finanční dar v teplické nemocnici posloužil na nákup plicního ventilátoru Duchcovská nemocnice nakoupila zdravotnický materiál a dezinfekční pomůcky související s prevencí onemocnění covid. Hornická nemocnice v Bílině nakoupila zdravotnický materiál a dezinfekční pomůcky související s prevencí onemocnění covid.